Wat is influencer marketing?

Onmisbaar in iedere strategie

Abonnement Contact

Door iemand anders je bedrijf te laten promoten kom je geloofwaardiger over dan wanneer je het zelf van de daken staat te schreeuwen.

Influencers hebben vaak een groot bereik. Valt de volgersschare van een bepaalde influencer onder jouw doelgroep? Dan wil je hier graag adverteren!

Influencers maken vaak content voor je in de vorm van foto’s, video’s enzovoort. Deze content heb jij direct tot je beschikking!

Influencer marketing
voor webshops

Influencer marketing is een vorm van marketing waarbij mensen op social media jouw producten of diensten promoten. De ‘influencers’ proberen hun volgers te stimuleren om jouw bedrijf te overwegen als zij op zoek zijn naar bepaalde producten of diensten.

Influencers zijn in grote getalen aanwezig op sociale media als Instagram, Facebook, Pinterest of TikTok en hebben in veel gevallen ook een eigen website.

Meer over webshops

Influencer marketing is een krachtige strategie geworden om merken onder de aandacht te brengen en de betrokkenheid van het publiek te vergroten. Het stelt merken in staat om samen te werken met invloedrijke personen, ook wel influencers genoemd, die een loyale en betrokken volgersbasis hebben opgebouwd.

Een andere effectieve strategie om online verkoop te stimuleren is affiliate marketing, waarbij affiliates commissies verdienen door producten en diensten van een merk te promoten en verkoop te genereren. Hoe combineer je influencer marketing en affiliate marketing met elkaar?

Waarom influencer marketing in combinatie met affiliate marketing?

Influencer marketing en affiliate marketing vullen elkaar perfect aan en bieden verschillende voordelen voor je merk:

  1. Vergroot je bereik: Door samen te werken met influencers kun je je merk blootstellen aan een breder publiek dat anders mogelijk moeilijk te bereiken is. Influencers hebben een gevestigde en betrokken volgersbasis die vertrouwen hebben in hun aanbevelingen, waardoor je merk meer zichtbaarheid krijgt.

  2. Verbeterde geloofwaardigheid: Influencers hebben een sterke band met hun volgers opgebouwd en genieten een zekere mate van geloofwaardigheid. Wanneer ze positief spreken over je producten of diensten, kan dit het vertrouwen in je merk vergroten en de conversie verhogen.

  3. Gerichte promotie: Influencers hebben vaak een specifieke niche of doelgroep waarop ze zich richten. Door samen te werken met influencers die relevant zijn voor jouw merk, kun je gerichter promotie maken en de juiste doelgroep bereiken.

  4. Kosten-effectief: Affiliate marketing stelt je in staat om te betalen op basis van prestaties. Je betaalt alleen een commissie aan affiliates wanneer ze daadwerkelijk verkoop genereren. Dit maakt het een kosteneffici├źnte marketingstrategie.

Start vandaag nog!

Wil jij beginnen met affiliate marketing? Neem dan contact met ons op voor een gratis adviesgesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we jouw wensen en of affiliate marketing geschikt is voor jouw bedrijf.

Start vandaag nog
Beginnen